Beleef bio op Dag van de Landbouw

19.09.2021

Op de derde zondag van september kan je ook enkele biobedrijven bezoeken op de Dag van de Landbouw. 


Op zondag 19 september gaat Dag van de Landbouw opnieuw de boer op! Na een geslaagde digitale editie vorig jaar, zwieren land- en tuinbouwbedrijven over heel Vlaanderen dit jaar opnieuw de poorten open voor het grote publiek!

Ook enkele biologische bedrijven doen mee! Ontdek wat er bij hen te beleven valt! 
Reserveer vooraf je tijdslot voor het bezoek, dat is noodzakelijk om de opendeurdagen coronaveilig te laten doorgaan. 

Vind je je gading niet in dit programma? Check ook de CSA-openvelddag met meer dan 20 activiteiten op CSA-boerderijen. 

Locatie

verschillende locaties
,

Datum/tijdstip

Zondag 19 september

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.