​Beleef het bio- en fairtradewijnverhaal van Oxfam Wereldwinkels

12.10.2017

Oxfam-Wereldwinkels staat garant voor producten van eerlijke handel. Een groot deel van het assortiment is bovendien ook biologisch gecertificeerd, en dat geldt ook voor heel wat wijnen. Kom kennismaken met het smaakpallet van onze biowijnen en kom te weten wat bio juist betekent, hoe je bio kan herkennen en waarom bio ook voor wijn een goede keuze is.


Na een algemene inleiding over Oxfams bio & fairtrade-verhaal, spitsen we het verhaal toe op de wijnen, en dit wordt wel heel concreet gemaakt. Vinos Lautaro, onze Chileense (bio) wijnpartner, komt namelijk zélf zijn werking en het belang van biologische wijn voorstellen. Uiteraard staat er ook een degustatie op het menu: je kunt een vijftal heerlijke en eerlijke biowijnen uit het assortiment van Oxfam Fair Trade, onder leiding van onze wijnaankoper.

Praktisch:

  • Donderdag 12 oktober, 19u-21u
  • Deze activiteit is gratis en rolstoelvriendelijk
  • Gelieve vooraf in te schrijven via een mail met je gegevens naar wim.melis@oft.be, of telefonisch op 09 2188888.

Van 21 tot en met 29 oktober 2017 zet BioForum Vlaanderen vzw biobieren, biowijnen en biologische sterke drank in de kijker. Meer info over de campagne en activiteiten vind je op www.biomijnnatuur.be.

Locatie

Oxfam Fair Trade
Ververijstraat 15, 9000 Gent

Datum/tijdstip

donderdag 12 oktober, 19u-21u

Prijs

Gratis

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.