Bezoek een biologische hoogstamboomgaard

27.10.2018

Milieufront Omer Wattez nodigt je uit voor een bezoek aan de biologische boomgaard...


Patrick en Anja leiden ons rond op hun hoogstamboomgaard en bedrijf. Ze laten ons kijken, luisteren, voelen en proeven. Alles gebeurt er biologisch en met passie. We snijden alle stadia van een hoogstamfruitboom en een appel aan. Ook staan we even stil bij de huisdieren van het Langeveld, de bijen. Je kan allerlei fruitrassen proeven en bekijken. In de perserij krijgen we een demonstratie met erna een degustatie. Heb je zelf vragen over hoogstamfruit of een appelsoort? Breng ze mee! Wijzer zul je terug huiswaarts keren...

Graag inschrijven voor 25 oktober op info@milieufrontomerwattez.be of 055 30 96 66.

Locatie

Hoogstamboomgaard Heyerick
Kalverstraat 6, 9770 Kruishoutem

Datum/tijdstip

Zaterdag 27 oktober van 14 tot 17 uur

Prijs

Milieufront Omer Wattez-leden €5 euro, niet-leden €6

Website

Facebook evenement

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.