Biobierproeverij bij Jessenhofke

22.10.2017

Op deze avond wijdt Gert Jordens je in in het grote aanbod Belgische biobieren. Je maakt kennis met het diverse smaakpallet van Brouwerij Jessenhofke en komt te weten wat bio juist betekent, hoe je bio kan herkennen en waarom bio ook voor bier een goede keuze is.


Van 21 tot en met 29 oktober 2017 zet BioForum Vlaanderen vzw biobieren, biowijnen en biologische sterke drank in de kijker. Maak kennis met het diverse assortiment aan bioproducten bij je biowinkel of op een biobierproeverij! Meer info over de campagne en activiteiten vind je op www.biomijnnatuur.be.

Is het nu bitter, zuur, zoet of zout? Proeven doe je met al je zintuigen. Wij begeleiden je graag doorheen deze smaakevolutie door te kijken, te ruiken en te proeven. Samen met Ritzenhoff Cristal ontwikkelden wij ook een exclusief proefglas waarin de uitgesproken smaken van onze huisbieren tot hun recht komen. Onze huisbieren zijn artisanaal gebrouwen in onze huisbrouwerij en daardoor erg geschikt voor degustatie. Na zo'n proeverij ga je naar huis boordevol herinneringen, bierkennis en ons unieke proefglas!

Deze avond maak je kennis met volgende biobieren:

  • Jessenhofke RGLR
  • Jessenhofke Maya
  • Jessenhofke BRWN
  • Jessenhofke TRPL
  • Jessenhofke PMPRNL
  • Jessenhofke RSRV - WNTR
  • Jessenhofke Limited edition
  • Jessenhofke Schelpje
  • Arvum

Praktische info:

* * *

Jessenhofke is gecertificeerd voor bio.


Locatie

Biologische brouwerij Jessenhofke
Simpernelstraat 17, 3511 Kuringen-Hasselt

Datum/tijdstip

Zondag 22 oktober, 14u-16u

Prijs

15 euro
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.