Biobierproeverij door Velt Klein-Brabant & BioShop Bornem

28.10.2017

Op 28 oktober wijdt zytoloog Danny Kleeren je in in het grote aanbod Belgische biobieren. Je maakt kennis met het diverse smaakpallet en komt te weten wat bio juist betekent, hoe je bio kan herkennen en waarom bio ook voor bier een goede keuze is.


Van 21 tot en met 29 oktober 2017 zet BioForum Vlaanderen vzw biobieren, biowijnen en biologische sterke drank in de kijker. Maak kennis met het diverse assortiment aan bioproducten op een biobierproeverij! Meer info over de campagne en activiteiten vind je op www.biomijnnatuur.be.

Op 28 oktober wijdt zytoloog Danny Kleeren je in in het grote aanbod Belgische biobieren. Je maakt kennis met het diverse smaakpallet en komt te weten wat bio juist betekent, hoe je bio kan herkennen en waarom bio ook voor bier een goede keuze is.

Op deze proefavond maak je kennis met de volgende bieren:

  • Saison Dupont
  • Liza Tripel
  • Belgoo Bio Amber
  • Belgoo Saisonneke Bio
  • Jessenhofke Maya
  • Jessenhofke Pimpernel

Praktisch:

  • Deelnameprijs is €15 per persoon (drank, versnaperingen en deskundige uitleg).
  • Schrijf je hier in voor 20 oktober.
  • Gelieve voor 20 oktober je bijdrage te betalen op rekeningnummer BE31 9730 6570 0255 (Velt Klein-Brabant). Je inschrijving is pas definitief na betaling.
  • Voor meer info: croeskim@hotmail.com; bioshopvero@hotmail.be.

N.B. Tijdens de campagneweek (21-29 oktober) geniet je 10% korting op het volledige bierassortiment van Bio Shop Bornem (Kapelstraat 48, 2880 Bornem).

* * *

BioShop Bornem is gecertificeerd voor bio en voor Biogarantie

Locatie

Zaal Centrum
J. Hammeneckerstraat 32, 2870 Breendonk (Puurs)

Datum/tijdstip

Zaterdag 28 oktober om 19.30u

Prijs

€15 p.p.
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.