Biobierproeverij Groen i.s.m. Het 25ste Uur - GEANNULEERD

28.10.2017

Zytoloog Luc Coppens wijdt je in in het grote aanbod Belgische biobieren. Je maakt kennis met het diverse smaakpallet en komt te weten wat bio juist betekent, hoe je bio kan herkennen en waarom bio ook voor bier een goede keuze is.


* Deze proeverij is geannuleerd *

Van 20 tot en met 29 oktober 2017 zet BioForum Vlaanderen vzw biobieren, biowijnen en biologische sterke drank in de kijker. Maak kennis met het diverse assortiment aan bioproducten op een biobierproeverij! Meer info over de campagne en activiteiten vind je op www.biomijnnatuur.be.

Op 28 oktober maak je kennis met verschillende biobieren. De bieren worden vergezeld van een biokaas of een ander biohapje en de nodige toelichting over de bieren zelf. Nadien is er nog gelegenheid tot napraten bij een natje en een droogje. De deelnemers krijgen na afloop een gratis proefglas mee naar huis.

Schrijf je hieronder in voor de biobierproeverij georganiseerd door Groen Tremelo-Baal i.s.m. Het 25ste Uur

Praktische info:

  • Locatie: Siddartha–wijnzolder, Bonten Osstraat 29, 3128 Baal
  • Zaterdag 28 oktober om 19.30u.
  • Deelnameprijs is 25 € per persoon.
    Gelieve voor 21 oktober je bijdrage te betalen op rekeningnummer BE76 9799 5753 4895. Je inschrijving is pas definitief na betaling.
  • Graag inschrijven via deze link voor 21 oktober.

Meer info via: groen.tremelobaal@telenet.be en info@het25steuur.be

Locatie

Siddartha–wijnzolder
Bonten Osstraat 29, 3128 Baal

Datum/tijdstip

Zaterdag 28 oktober om 19.30u

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.