Biocampagne bessen

01 - 30.06.2018
In categorie

Van 1 tot 30 juni 2018 voert Bio Mijn Natuur in heel Vlaanderen campagne rond biologische bessen, aardbeien, frambozen... 


Wat je zelf geoogst hebt, smaakt altijd beter. Op bioboerderij Frambiosa y Besos teelt Wim Vandenberghe heerlijke biologische frambozen en bessen, helemaal puur natuur. Elke variëteit heeft zijn eigen unieke smaak, dus proeven is de boodschap. 

Actrice Tine Embrechts laat zich helemaal gaan. Besjes plukken met de kinderen lijkt haar een geweldige zomerse activiteit. De oogst kan je net als Tine lekker puur eten of verwerken in yoghurt, fruitsalade of fruitgebak. Ontdek net zoals Tine het bio-aanbod sap, stroop, confituur… in de biowinkel of ga zelf plukken op de bioboerderij. 

Activiteiten online op www.biomijnnatuur.be vanaf midden mei. 

Locatie


,

Datum/tijdstip

Verschillende activiteiten van 1 tot 30 juni 2018. 

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.