Biowijndegustatie met sommelier bij Barnature

21.10.2017

Op 21 oktober laat sommelier Koen van Biodyvino je proeven van biowijn, biodynamische wijn en natuurwijn bij natuurwinkel Barnature. Je krijgt tekst en uitleg over de verschillen tussen deze wijnen en het hoe en waarom van biowijnen.


Een wijnboer die biologisch werkt, behandelt zijn wijngaard, druivenstokken, druiven en wijn zo natuurlijk mogelijk - dus zonder genetisch gemodificeerde organismen en chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen (pesticiden, herbiciden, insecticiden). Het is een van de redenen dat biologische wijnbouw voor een gezondere bodemkwaliteit en biodiversiteit zorgt.

Voor Biodyvino is de keuze voor mens- en milieuvriendelijke wijnen een kwestie van overtuiging. Biodyvino wil betaalbare en mooie kwaliteitswijnen bieden. Het aanbod varieert van wijnen voor dagelijks gebruik tot wijnen van topkwaliteit voor bijzondere gelegenheden.

Van harte welkom dus voor deze degustatie bij Barnature van 11u tot 17u.

* * *

Van 21 tot en met 29 oktober 2017 zet BioForum Vlaanderen vzw biobieren, biowijnen en biologische sterke drank in de kijker. Maak kennis met het diverse assortiment aan bioproducten op deze biobierproeverij! Meer info over de campagne en activiteiten vind je vanaf oktober op www.biomijnnatuur.be.

Locatie

Barnature
​Eugeen Woutersstraat 28a, 2220 Heist-op-den-Berg

Datum/tijdstip

Zaterdag 21 oktober, van 11u tot 17u

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.