Boerderijfeest Kruisbos (Kalmthout)

19.09.2021
In categorie

Kom kennismaken met zelfoogstboerderij Het Kruisbos en de boeren die dit wondermooie stukje land bewerken. 


Verschillende food trucks voorzien ons van spijs en drank. Er zal live muziek zijn, we bieden verschillende workshops en rondleidingen aan. Er is een kleine standenmarkt, en geen enkele bezoeker gaat met lege handen naar huis! Vertier voor jong en oud. 

Ontdek de geneugten van de deeleconomie, ontdek waarom wij samen buurten op gemene grond. Dit evenement komt er ten voordele van de crowdfunding om de gronden te kunnen aankopen waarop Het Kruisbos boert. Kom kennismaken met De Landgenoten op deze feestelijke dag.

Ontdek er alles over op 19 september

Locatie

Kruisbos
, 2920 Kalmthout

Datum/tijdstip

Zondag 19 september 2021, van 14 tot 18 uur

Prijs

gratis

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.