Boerderijfestival Het Kruisbos - 17/09

17.09.2022
In categorie

In de verpakkingsvrije winkel Bokaal brengt De Landgenoten burgers samen om naar een film te kijken die de grondproblematiek illustreert. 


Op zaterdag 17 september ben je welkom op het boerderijfestival van zelfoogstboerderij Het Kruisbos in Kalmthout. Ontdek de boerderij en maak kennis met bioboer Joke. Kom genieten van de relaxte sfeer, neem deel aan een workshop of volg een rondleiding. 

Het Kruisbos organiseert dit boerderijfestival samen met De Landgenoten ten voordele van de aankoop van de gronden voor de boerderij. De Landgenoten koopt landbouwgrond voor boeren en biedt hen een loopbaanlang contract om de grond biologisch te bewerken. Zo stimuleert De Landgenoten de groei van duurzame landbouw in Vlaanderen en plukken wij en de volgende generaties de vruchten van de opgebouwde bodemvruchtbaarheid.

Locatie

Zelfoogstboerderij Het Kruisbos
Kruisbos, 4885 Kalmthout

Datum/tijdstip

Zaterdag 17 september van 14 tot 18 uur

Prijs

gratis

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.