Boerderijpicknick bij Dorpsgemeenschap Widar

30.05.2018

Dorpsgemeenschap Widar


Widar nodigt je uit om 30 mei kennis te maken met hun zorggemeenschap. 

Het sociale aspect is er enorm belangrijk. Landbouw is de ideale manier om mensen die moeilijk mee kunnen in de huidige maatschappij een zinvolle dagbesteding te geven.  Dankzij de hulp van natuurgronden van Natuurpunt en Agentschap Natuur & Bos slaagt Widar erin om een gesloten gemengd bedrijf te zijn. Ze doen aan kleinschalige akkerbouw, hebben melkvee, een boomgaard, kleinfruit en een groentetuin. Daarnaast wordt er ook veel werk gemaakt van landschapsontwikkeling. 

Het programma:

  • Tijdens een begeleide wandeling ontdek je het verhaal achter hun biodynamische producten. 
  • Je brengt een bezoek aan de boerderij, de moestuin, de melkerij, de weverij, de verwerking tot kaas en brood en de winkel. 
  • Als afsluiter kan je genieten van een boerderijpicknick waarbij je van huisgemaakt brood, zuivelproducten, confituren, gebak... kunt proeven.

Inschrijven per email: winkel@widar.be of telefonisch op het nummer 014/63.92.92

Deze activiteit wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Korte Keten. Die gaat door van 26 mei tot 3 juni. 

Locatie

Widar
Lipseinde 43, 2330 Merksplas

Datum/tijdstip

Woensdag 30 mei van 9.30 tot 14.00. 

Prijs

10 euro

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.