Boomplantfeest

28.11.2021

Op zondag 28 november nodigen De Landgenoten, Herdershof en Vark je uit voor een boomplantfeest op Emiliushoeve in Nijlen. Maak kennis met twee bijzondere bioboerderijen en proef van lekkers dat duurzaam geproduceerd werd.


Op zondag 28 november nodigen De Landgenoten, Herdershof en Vark je uit voor een boomplantfeest op Emiliushoeve (Herdersstraat 31, Nijlen). Maak kennis met twee bijzondere bioboerderijen en proef van lekkers dat duurzaam geproduceerd werd. 

WAAROM?

Bomen kunnen niet gemist worden in de duurzame landbouw. Ze slaan CO2 op, geven beschutting aan dieren, optimaliseren de waterhuishouding van de bodem én verbeteren de bodemvruchtbaarheid. Toch zien we veel boerderijen zonder bomen. Bomen zijn een investering. Je plant ze pas als je zekerheid hebt over de grond waarop je teelt. En daar wringt het schoentje. Voor veel boeren is het moeilijk om betaalbare en beschikbare landbouwgrond te vinden en om zekerheid te krijgen over het grondgebruik.

Met dit boomplantfeest zet De Landgenoten de grondproblematiek in de kijker. Tegelijkertijd gaan er spotlights op twee bioboerderijen die dankzij De Landgenoten zekere gebruiksrechten krijgen: Vark en Herdershof. We planten een lindeboom op grond van Herdershof en een eikenboom op grond van Vark. Ga voor meer informatie over de missie en visie van De Landgenoten naar www.delandgenoten.be.

PROGRAMMA

  • 13.30 tot 15.00 uur: ontvangst in Emiliushoeve met een gratis stuk winterse taart en drank aan democratische prijzen. Tijd om de infostanden van De Landgenoten, Vark en Herdershof te bezoeken. Kinderanimatie
  • 14.30 uur: officiële verwelkoming
  • 15.00 tot 16.30 uur: begeleide wandeling naar de gronden van Vark en Herdershof waar we telkens een boom planten. 
  • 16.30 tot 18 uur: verwarm je aan soep met brood bij vuurkorven en live muziek

Locatie

Herdershof
Herdersstraat 31, Nijlen), 2560 Bevel (Nijlen)

Datum/tijdstip

UPDATE – UITSTEL O.W.V. CORONA

Omdat het C*-virus flink rondwaart, zien we ons genoodzaakt deze activiteit uit te stellen. Hou deze pagina of www.delandgenoten.be in de gaten voor een nieuwe datum. 

Prijs

gratis

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.