Campagne biologische appels en peren: 20 - 28 oktober 2018

20 - 28.10.2018

Bioappels en peren worden met liefde geteeld! Ontdek het zelf tijdens deze tiendaagse campagne .


BMN_2018-3_promobeeld_web_LR.jpg#asset:101823:centeredColumnHeaderImage

Bert en Jef Janssens investeren het hele jaar veel liefde en werk in hun boomgaard om heerlijk puur, biologisch fruit te telen. Ze kiezen sterke rassen die minder gevoelig zijn voor ziektes. Ongewenste insecten bestrijden ze zoveel mogelijk met natuurlijke vijanden. Actrice Alice Reijs bezocht de boomgaard en werd betoverd door de heerlijke smaken. 

Ontdek het zelf met al je zintuigen van 20 tot en met 28 oktober! Kook met recepten van deze website, leer weetjes bij over de teelt van bioappels en peren, ga op bezoek bij de bioboer en maak kans op één van de cadeaupakketten! 

Bij de start van de campagneweek nodigen de biologische pitfruittelers uit voor een proeverij van de lekkerste rassen van eigen bodem in de boomgaard. Enkele biowinkels en bioboerderijen organiseren tijdens de campagneweek kortingen en proevertjes ... Naar de kalender.

 Appel of peer? Bio smaakt! 

Locatie

Diverse locaties
,

Datum/tijdstip

Van zaterdag 20 tot en met zondag 28 oktober! 

Facebook evenement

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.