CSA Blokhuis: Een bio-groentepakket, iets voor jou?

27.03.2019
In categorie


Wil je graag gezonde en lekkere groenten, fruit en vlees eten? Alles op een biologische manier geproduceerd en lokaal gekocht van een boerderij in de buurt? 

Op hoeve het Blokhuis in Herk-de-Stad telen we het ganse jaar verse en gezonde groenten en fruit. Je kan ze wekelijks afhalen op ons afhaalpunt in Sint-Truiden. (Metsterenweg) 

Dan ben je zeker welkom op onze gratis info-avond. Geef gerust aan of je al dan niet aanwezig zal zijn! 

Ook op onze website www.hoevehetblokhuis.be vindt u meer info. er info.

Locatie

CSA Hoeve Het Blokhuis
Metsterenweg 122, 3800 Sint-Truiden

Datum/tijdstip

Woensdag 27 maart van 20 tot 21 uur

Prijs

gratis

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.