CSA De Goedinge zelfoogst & pakketten - 17/02

17.02.2019

Zelfoogstboerderij De Goedinge verwelkomt potentiële nieuwe leden voor een rondleiding in de zelfoogsttuin. 


Zin om wekelijks recht van't veld zelf je verse groentjes te oogsten? Om weer in contact te staan met je voedsel en de natuur? Smaken ontdekken van een zeer divers aanbod aan groenten, kruiden en kleinfruit. 

Wel goed nieuws! In 2019 breiden we uit en zijn er extra plaatsen in onze zelfoogsttuin. De boeren geven je een rondleiding en leggen uit hoe CSA (community supported agriculture) in de praktijk werkt. We tonen hoe we een bijdrage leveren aan natuurbeheer en sociale en maatschappelijke doelstellingen.

Locatie

De Goedinge zelfoogstboerderij
Goedingenstraat 8, 9051 Afsnee

Datum/tijdstip

Zondag 17 februari van 13 tot 16 uur. 

Prijs

gratis

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.