Infomoment CSA De Plantentrekker - 10 maart

10.03.2019

Zelf komen oogsten op het veld van CSA Plantentrekker, of liever een groentepakket afhalen bij jou in de buurt. De keuze is aan jou. 


Zelf komen oogsten op het veld in Geel, of liever een groentepakket afhalen bij jou in de buurt (Kasterlee, Retie, Meerhout, Geel)? De keuze is aan jou, wij zorgen sowieso voor een gevarieerd, gezond en bovenal lekker aanbod. Het is vers van ’t veld en de kortste keten biolandbouw!

Daarnaast kan je deelnemen aan activiteiten op de boerderij zoals meewerkdagen, workshops en oogstfeesten.

Tijdens de infodag kan je de hele dag vrijblijvend langskomen voor praktische info en een rondleiding door boer Tim.

Laarzen zijn aangewezen.

Locatie

CSA De Plantentrekker
Poiel 88, 2440 Geel

Datum/tijdstip

Zondag 10 maart, van 10 tot 11 uur

Prijs

gratis

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.