CSA Loof & Bezen: infomoment op het veld

14.10.2018

Kom naar het infomoment op het veld van CSA Loof &Bezen. 


Ver van alle drukte, en op fietsafstand bijna overal vandaan, ligt het veld van CSA Loof &Bezen. Vanaf 2019 telen boeren Kaat en Tom er biologische groenten, fruit en bloemen volgens de principes van CSA, landbouw gedragen door een gemeenschap. Als deelnemer betaal je vooraf: zo delen we het risico.

Je oogst zelf en eet gezond, vers, lekker én lokaal. Met jouw engagement maak je het voor ons mogelijk om te werken aan eerlijk en ecologisch voedsel, een vruchtbare bodem en een gezonde omgeving.

Tijdens het infomoment op het veld in Wommelgem kan je om 16 uur proeven van de allereerste Loof en Bezen oogst. Het helpt als je een soepbord of beker + lepel meebrengt. Tot de soep op is…

Locatie

https://www.loofenbezen.be/
Fortbaan ten noorden van huisnummer 116, 2160 Wommelgem., 2160 Wommelgem

Datum/tijdstip

Zondag 14 oktober vanaf 15 uur

Prijs

gratis

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.