CSA-openvelddag 2021

18 - 19.09.2021

Ontdek wat Community Supported Agriculture voor jou kan betekenen tijdens de OpenVelddag op zondag 19 september 2021. 


Heerlijk toch, die verse, lekkere producten, rechtstreeks van jouw lokale boer. Of zelf je groenten, fruit en bloemen gaan plukken op het veld. Of ze vooraf bestellen en je pakket bij de boer ophalen. Het kan op de CSA-boerderij. 

Eerlijk toch dat door je engagement in het CSA-concept (wat staat voor Community Supported Agriculture) jouw lokale boer bestaanszekerheid krijgt, kan blijven investeren in jouw gezondheid en die van milieu en bodem. Samen zet je je schouders onder agro-ecologische landbouw.

Kijk op website en sociale media van deelnemende CSA-boerderijen om te zien wat ze voor jou in petto hebben:

Doet jouw lokale CSA-boerderij dit jaar niet mee aan de OpenVelddag en heb je toch interesse om in te tekenen voor dit of volgend seizoen? Uiteraard kan dat. Naar het overzicht van de CSA-bedrijven. 

* In omschakeling naar bio of geen certificatie voor bio

CSA-openvelddag.jpg#asset:266880

Locatie

Op verschillende CSA-boerderijen in Vlaanderen en Brussel
,

Datum/tijdstip

Zondag 19 september 2021

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.