Cursus Natuurlijk imkeren

21.02.2018
In categorie

Schrijf je in voor de cursus van Landwijzer. In 5 lesdagen leer je alle belangrijke facetten van de natuurlijke dynamiek van een bijenvolk.


De cursus start op 21 februari. en gaat telkens door op woensdag. De uitgangspunten zijn de principes van het natuurlijk imkeren:

  • kasten die de bijenvolken toelaten op natuurlijke wijze hun raten te bouwen
  • honingopbrengst (of de oogst van was, propolis, koninginnenbrij) vormt niet het primaire doel
  • ontwikkeling van het volk op eigen ritme
  • overwintering op (eigen) honing
  • natuurlijke bevruchting van de koningin
  • geen zwermverhindering
  • geen chemische middelen tegen de varroa-mijt of andere ziektes
  • brede genetische diversiteit & stimulering van de natuurlijke immuniteit.

Locatie

Landpoort
Kasteellaan 435, 9000 Gent

Datum/tijdstip

Wo 21/02, wo 07/03, wo 21/03, wo 18/04 en wo 02/05, telkens overdag van 10 tot 17 u

Prijs

150 euro - inschrijven verplicht

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.