Dag van de Landbouw - Bezoek vijf deelnemende biobedrijven

16.09.2018

Vijf biologische bedrijven openen hun deuren tijdens Dag van de Landbouw. 


Tijdens Dag van de Landbouw krijgen consumenten de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van de hedendaagse land- en tuinbouw, zodat ze zich een beeld kunnen vormen van de verschillende productieprocessen, de manier van leven op een landbouwbedrijf, de moderne methoden ... op de boerderijen. Ook vijf biologische bedrijven doen mee! Ontdek wat er bij hen te beleven valt! 

Kijk verder in onze kalender voor het programma van deze opendeurdagen: 

Op zondag 16 september stellen alle CSA-boerderijen in Vlaanderen hun veld tentoon. Bovenstaande CSA-boerderijen organiseren hun openvelddag in het kader van beiden evenementen. 

Locatie

Op vijf verschillende locaties
,

Datum/tijdstip

Zondag 16 september van 10 tot 18 uur

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.