Dag van de Landbouw - Bezoek CSA Het Blokhuis

16.09.2018

Vijf biologische bedrijven openen hun deuren tijdens Dag van de Landbouw. Ook CSA Het Blokhuis doet mee. 


Het Blokhuis is een CSA-hoeve met onder andere een biologische zelfoogsttuin. Het jaar rond worden zo’n 80 soorten groenten en 25 soorten tuinkruiden geteeld. Tussen de groentebedden staan lokale snijbloemen, die het veld en later de huiskamers opfleuren, maar ook zorgen voor stuifmeel dat natuurlijke plaagbestrijders en bestuivers aantrekt. Op het terrein staat ook een insectenhotel en de bijenhal voor de honingbijen. Die doen in het voorjaar hun best om de planten in de fruittuin te bevruchten, met 17 fruitsoorten die van juni tot oktober geplukt kunnen worden. De basis van elke biologische productie is de bodem. Daarom maakt Robby zijn eigen boerderijcompost, die boordevol leven zit om de bodem te voeden. Een gezonde bodem geeft sterke en lekkere planten. Welkom in de tuin van Eden!

Wat valt er die dag te beleven?
Je kunt een kijkje komen nemen in de zelfoogsttuin, er een rondleiding volgen of een babbeltje komen doen. We bieden ook een hapje en een drankje aan. Voor de kinderen is er animatie.

Locatie

CSA Het Blokhuis
Herkkantstraat (tegenover nr. 31) , 3540 Herk-de-Stad

Datum/tijdstip

Zondag 16 september van 10 tot 18 uur

Prijs

Gratis

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.