Dag van de Landbouw - Druivenserres Soniën

16.09.2018

Vijf biologische bedrijven openen hun deuren tijdens Dag van de Landbouw. Ook Druivenserres en wijnkelders Soniën doet mee. 


Het bezoek aan de druivenserre bestaat uit een rondleiding met uitleg over de snoeiwijze, de teelttechniek en de biologische bestrijding van de ziekten bij de teelt van de Vlaams-Brabantse tafeldruif. Nadien daal je af naar de wijnkelder, waar duizenden flessen in caveaux liggen opgestapeld. Hier rijpt de wijn in tonnen met een inhoud van 6000 liter. Vooral de schuimwijnbereiding krijgt bijzondere aandacht. Je maakt onder meer kennis met ambachtelijke toestellen voor het bottelen, stoppen, flessenschudden, uitlogen, museleren, capsuleren en doseren. Wijn degusteren en kopen kan natuurlijk ook! Biologische tafeldruiven, druivensap, wijn, schuimwijn en aperitiefwijnen zijn te koop.

Locatie

Druivenserres Soniën
Brusselsesteenweg 538, 3090 Overijse

Datum/tijdstip

Zondag 16 september van 10 tot 18 uur

Prijs

Gratis

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.