Dag van de Landbouw - Bezoek Stichting Ommersteyn

16.09.2018

Vijf biologische bedrijven openen hun deuren tijdens Dag van de Landbouw. Ook Stichting Ommersteyn doet mee. 


Via een wandeling en met uitleg over het bedrijf krijg je dankzij de gidsen een beeld van hoe we op onze biologische geitenhouderij van gras tot kaas komen. Daarnaast zijn er rondleidingen op kindermaat. Ook de hoevewinkel is geopend.

In samenwerking met Landelijke Gilde Rotem werd er een fijn programma vol animatie voor jong en oud uitgewerkt. Zo zijn er voor de kinderen boerderij-kinderspelen en strobalen om op te klauteren. Ook kleinvee en speelgoedtractors zijn aanwezig. Daarnaast zijn er oldtimer-tractors en landbouwmachines te bewonderen. Covergroep ‘Where’s the bar?’ zorgt voor extra gezelligheid in de namiddag. Uiteraard kunnen ook een lekker hapje en drankje niet ontbreken.

Locatie

Stichting Ommersteyn
de Schiervellaan 5 , 3650 Dilsen-Stokkem

Datum/tijdstip

Zondag 16 september van 10 tot 18 uur

Prijs

Gratis

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.