De donuteconomie van de hoop: een revolutie?

06.05.2021
In categorie

Brengt de Donuteconomie werkelijk hoop? Is er feitelijk sprake van een stille revolutie? Ontdek het samen met ons in deze drie gratis webinars van de Leerstoel Economie van de Hoop, Broederlijk Delen en UCSIA.  


3 DONDERDAGAVONDEN: 22 APRIL — 29 APRIL — 6 MEI
EEN GRATIS WEBINARREEKS

Met de Donuteconomie van de hoop: een revolutie? stellen de Leerstoel Economie van de Hoop, Broederlijk Delen en UCSIA een reeks van drie webinars voor, waarin we duiken in de documentaire De 25%-revolutie. Deze film gaat uit van een noodzakelijke systeemverandering waar Broederlijk Delen met het System (Ex)change-programma op inzet. Een en ander toetsen we concreet af aan Kate Raworth’s model van de Donuteconomie. We nemen de grondstoffen- en voedselproblematiek als voorbeelden van hoe we realistisch tot een andere en duurzame economie en samenleving kunnen komen. In de laatste synthesewebinar zetten we alles op een rij.

Doorheen drie donderdagavonden - 22 & 29 april, 6 mei 2021 - komen vernieuwende ondernemers, medewerkers van Broederlijk Delen, academici van drie universiteiten en studenten aan het woord. We reserveren ook tijd voor u om actief aan de dialoog deel te nemen.

Brengt de Donuteconomie werkelijk hoop? Is er feitelijk sprake van een stille revolutie? Ontdek het samen met ons in deze drie webinars waarvoor je ook afzonderlijk kan registeren. Meer info en inschrijven via https://broederlijkdelen.be/nl...

Locatie

Online webinar
,

Datum/tijdstip

Drie donderdagavonden: 22 april, 29 april en 6 mei

Prijs

gratis

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.