De Groene Academie bij Landwijzer vzw in Gent

02.12.2023
In categorie

Spreekt het ecologisme jou aan en wil je hier graag meer over weten? In deze basisopleiding leer je meer over de historische wortels en de fundamenten van het ecologisch denken en hoe dit als kompas kan dienen voor de toekomst.


Op drie zaterdagen ga je in gesprek met verschillende experten over thema’s zoals ecofeminisme, commons, democratie & ecologisch burgerschap, degrowth en agro-ecologie.

Deze editie vindt plaats in het najaar in Gent op de volgende drie zaterdagen: 21 oktober, 11 november, 2 december.

Schrijf je alvast in. Meer informatie volgt nog.

Locatie

De Landpoort
Kasteellaan 435 , 9000 Gent
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.