Debat: 'Het Bos door de bomen Korte-Keten-Landschap'

08.12.2018
In categorie

CSA-netwerk nodigt uit voor een debat in het kader van hun twee-jaarlijkse conferentie: 'Het Bos door de Bomen van het Korte-Keten-Landschap'.


Steeds meer mensen willen 'duurzaam' en 'lokaal' eten... Er komt ook steeds meer keuze tussen biowinkels, recht van de boer, markten, voedselteams en 'buurderijen', een CSA -abonnement... Als bewuste consument wil je goede keuzes maken.

Welke ecologische, financiële en maatschappelijke voordelen brengen deze 'korte keten' initiatieven met zich mee, zowel voor de consument als de boer? Dekt de vlag altijd de lading? Zijn er ook wat uitdagingen?
We laten graag een verscheidenheid aan stemmen horen.

Nieuwsgierig? Kom mee luisteren en met ons in gesprek gaan!

Locatie

Het Bos
Ankerrui 5-7, 2000 Antwerpen

Datum/tijdstip

Zaterdag 8 december van 16 tot 17 uur 

Prijs

gratis plaatsen zijn beperkt, dus verplichte inschrijving.

Website

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.