Ecopolis: Again(st) Nature

18.10.2020
In categorie

Zondag 18 oktober verenigt Ecopolis een hoop inspirerende sprekers rond het thema biodiversiteit. Dit jaar geen editie met publiek in de zaal, maar een volledig online programma.Ecopolis brengt auteurs uit binnen- en buitenland samen om in gesprek te gaan over de transitie naar een sociaalecologische samenleving. Beziel(en)de boeken, documentaires en dialogen tussen schrijvers, wetenschappers en denkers uit het middenveld over ecologie, economie en samenleving staan steeds centraal.

Ecopolis 2020 legt de vinger aan de pols en kijkt vooruit. Wat zijn de post-corona uitdagingen? Hoe voelen we ons terug deel van de natuur? Hoe ondersteunt dit een krachtdadig klimaat- en natuurbeleid? Welke transities zijn nodig – in stad, landbouw, enz.- voor een samenleving die mens en natuur respecteert. En iedereen zicht geeft op een goed leven.

In de namiddag is er ook een debat ‘transitie naar een faire agro-ecologie’. In het panel: Marjolein Visser, Louis de Jaeger, Lisa Tostado en Leonida Odongo. Alle sprekers worden simultaan vertaald in het Nederlands, Engels en Frans.

Een online editie

Met de recente opstoot van het coronavirus, hebben ze een moeilijke knoop doorgehakt. Dit jaar geen editie met publiek in de zaal, maar een volledig online programma. Er wordt een gezellige studio voorzien op de scène van het Kaaitheater: die zendt de lezingen en gesprekken rechtstreeks uit naar jouw woonkamer, met gelegenheid tot online interactie.

Waarom deze beslissing? Ecopolis is bij uitstek een programma waarbij publiek de zaal in en uit wandelt, met elkaar in gesprek gaat, samen eet en drinkt… Deze persoonlijke live-interacties zijn in de huidige omstandigheden te vermijden, en dus kiezen wij voor een warm online welkom.

Praktisch
Volg Ecopolis via de livestream van Kaaitheater: 5€ voor een hele dag online debatten. 
Ook Ecopolis in Labiomista zal om deze reden niet doorgaan. Ecopolis Vormingplus Kempen gaat, omwille van de beperkte capaciteit, wél gewoon door in CC ’t Schaliken in Herentals.

Ontdek het volledige programma: www.ecopolis.be

Ecopolis-2020-square-min.jpg#asset:227437

Locatie

Kaaitheater
Sainctelettesquare 20, 1000 Brussel

Datum/tijdstip

Zondag 18 oktober van 11 tot 18 uur

Prijs

10€ volledige dag / 5€ halve dag of live stream

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.