Festival voor boeren en bijen

14.03.2020
In categorie

Velt en Voedsel Anders doen het samen "anders". De derde editie van de Velt-markt-Anders draait om boeren en bijen. Ontdek, debatteer en zoek hoe jij mee het verschil kan maken.


De Velt-markt-Anders, dat is ‘the place to be’ voor iedereen die samen eco-actief aan de slag gaat. En de derde editie is niet zomaar een editie. Het belooft een heus festival in het thema van boeren en bijen te worden. Snuister, ontdek en ga in gesprek: dat is hier de boodschap. Ook de geest halen we uit de slaap. 

Velt gaat samen met Voedsel Anders dieper in op de heersende problematiek van boeren en bijen. Zo openen we met een debat over de Europese petitie ‘Save the bees and farmers’, waarna je kunt uitzwermen naar bijvoorbeeld onze bijenpsycholoog Lode Devos of naar Laurens Demeyer die zich afvraagt hoe de transitie naar meer plantaardige voeding ook agro-ecologisch zinvol kan zijn. Wees welkom!

Programma volgt op de website www.boeren-en-bijen.be

Locatie

Diocesaan Pastoraal centrum
Frederik de Merodestraat 18, 2800 Mechelen

Datum/tijdstip

zaterdag 14 maart 2020 vanaf 9.30 uur

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.