Film in het Bos

29.09.2022

Dierenartsen Zonder Grenzen en BOS+ nodigen u graag uit voor 2 kortfilms over rondtrekkende veehouderij in Oeganda en Argentinië met een nagesprek over veehouderij en natuurbeheer.


PROGRAMMA

  • 18u30 Onthaal met drankje
  • 18u45 Wandeling door begrazingsblok met Nils Mouton
  • 19u45 Start van de filmvertoning
  • 20u45 Gesprek met Nils Mouton (biologisch veehouder), Joep van Mierlo (Dierenartsen Zonder Grenzen) en Pieter Van de Sype (BOS+), gemodereerd door Elien Spillebeen (MO*)
  • 21u30 Napraten bij een drankje

De locatie is vlot bereikbaar per wagen of fiets. Zie routebeschrijving

Dit evenement is gratis en gaat door in open lucht. Gelieve uw eigen stoel of kussen mee te brengen. Een grote tent wordt voorzien bij regenval. 

Locatie

Gentbrugse Meersen
Koningsdonkstraat 108, 9050 Gentbrugge

Datum/tijdstip

Donderdag 29 september vanaf 18.30 uur

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.