Filmvertoning + panelgesprek 'Voedselbos' in Brussel

14.10.2023
In categorie

Op 14 oktober vertonen Solidagro, Voedsel Anders en Festival Alimenterre de documentaire 'Voedselbos' van Louis De Jaeger in Cinema Galeries in Brussel, een karaktervolle, gezellige bioscoop nabij Centraal Station. 


In de film 'Voedselbos' onderzoekt landschapsarchitect Louis De Jaeger hoe je eten kan telen in samenwerking met de natuur. Omdat de gangbare landbouw op grenzen botst, zijn we als samenleving gebaat bij een andere manier van landbouw. Louis komt uit bij voedselbossen en ontdekt het potentieel van dit systeem.

De documentaire toont welke natuurlijke processen aan de basis liggen van voedselbossen en hoe ze verbindend werken voor gemeenschappen. En dat is precies wat we in onze samenleving nodig hebben: een manier om de verbondenheid tussen mensen en de natuur te versterken. Na de film nemen experten ter zake het woord en is er ruimte om vragen te stellen. 

  • Jan Vannoppen zal met zijn ervaring als directeur van VELT en voorzitter van Voedsel Anders een algemeen kader schetsen over voedselbossen.
  • Lieke Moereels doet onderzoek over voedselbossen bij de UGent Forest and Nature LAB.  Ze zal vanuit haar onderzoek inzichten over voedselbossen aanhalen.
  • Diderik Clarebout (te bevestigen) is een moderne en ecologische voedselbosboer bij de Woudezel en zal vanuit de praktijk het panel versterken.

Deze filmvoorstelling is een initiatief van Voedsel AndersFestival Alimenterre en Solidagro. De voorstelling gaat door in de Cinema Galeries (Galerie de la Reine 26) in Brussel.

Binnenkort kan je inschrijven voor deze filmvoorstelling.

Voor vragen stuur je een mailtje naar elisa.tondeleir@solidagro.be

Locatie

Cinema Galeries
Galerie de la Reine 26, 1000 Brussel

Datum/tijdstip

Zaterdag 14 oktober van 16u30 tot 20u00

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.