Rondleiding door de kleinfruitplantage bij Frambiosa y Besos - 29 juni

29.06.2018

Kom zelf ervaren hoe biologische bessen geteeld worden. Schrijf je in voor de rondleiding door de biologische kleinfruitplantage.


Biologisch fruitteler Wim toont je hoe er op zijn bedrijf biologische frambozen, braambessen, rode en witte bessen, stekelbessen en cassis geteeld worden. Dat gebeurt volledig op natuurlijke wijze, zonder chemisch-synthetische pesticiden of kunstmest. Het resultaat is sappig en bijzonder smaakvol fruit. Vers geplukt fruit smaakt nog beter. Dat zal je ook zelf kunnen ervaren.

Doorlopend zal de hoevewinkel open zijn (met allerlei vers fruit, ijs, confituren, siropen en heel wat ander lokaal lekkers) en kun je ook terecht op het terras met plaatselijke versnaperingen. 

Inschrijven verplicht via info@frambiosaybesos.be

Locatie

Frambiosa y Besos
Goudenhoofdstraat 7B, 8630 Beauvoorde (Veurne)

Datum/tijdstip

Vrijdag 29 juni, met een rondleiding om 18.30 en een rondleiding om 20 uur. 

Prijs

Gratis

Facebook evenement

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.