Opendeur: gratis proeven van workshops

05.01.2020
In categorie

Op zondag 5/1 houdt Oost West Centrum een opendeurdag waarbij iedereen gratis kan komen proeven van de workshops om zo kennis te maken met het aanbod en de lesgevers.


Oost West Centrum vzw is sinds meer dan 40 jaar actief als vormingsorganistatie.  Zij organiseren cursussen en andere activiteiten rond gezond, natuurlijk en duurzaam leven.

Alle cursusintroducties zijn gratis. Vooraf inschrijven is niet nodig. Doorlopend kan je bij de medewerkers terecht voor informatie over de cursussen, vakopleidingen, jaartrainingen en residentiële programma's in La Ferme du Bois-le-Comte (Orval).

Uiteraard kan je tijdens de pauzes genieten van een biologisch-vegetarisch hapje of drankje.

Ontdek het programma op hun website: https://owc.be/programma/open-dag-050120-389

Locatie

Oost West Centrum
Van Schoonbekestraat 148, 2018 Antwerpen

Datum/tijdstip

Zondag 5 januari 2020 

Prijs

gratis

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.