Hoe efficiënt is de Vlaamse veeteelt

30.03.2021
In categorie

Velt en Voedsel Anders organiseren in 2021 een online editie van hun jaarlijks publieksfestival. Van februari tot begin april staan tal van workshops en lezingen op de agenda.


Door Matteo De Vos (Greenpeace) 

Volgens landbouwminister Hilde Crevits zijn we in Vlaanderen koploper op het vlak van innovatie en milieu-impact. Conclusie: onze koeien, varkens en kippen zijn "efficiënter" dan elders in de wereld. Vlaanderen kan (en moet) de wereld helpen voeden. Toch loopt het mis. Biodiversiteitsverlies, watervervuiling, bodemerosie en verzuring in eigen land, massale ontbossing in buitenland. Tijd om dit efficiëntiedenken los te laten en opnieuw te reflecteren over hoe een écht duurzaam voedselsysteem er kan uitzien. 

Inschrijven voor deze sessie kan op www.kiemkracht.eu 

Locatie


,

Datum/tijdstip

Dinsdag 30 maart 2021 om 20.00 uur.

Prijs

Gratis

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.