info-avond: Maak van biolandbouw je beroep – Gent

11.02.2020
In categorie

Het leertraject biologische en biodynamische landbouw van Landwijzer is uniek in Vlaanderen. Kom ontdekken of een toekomst als bioboer(in) iets voor jou is.


Het leertraject:

  • is een opleiding van 2,5 jaar, incl. bedrijfsplan en startersbegeleiding,
  • is een deeltijdse dagopleiding onder het principe 'duaal leren', met 1 vaste lesdag per week en uitgebreide (min. 2 dagen per week) praktijkstages,
  • heeft een modulaire structuur (1 jaar, 2 jaar, 2,5 jaar), 
  • gaat door in Gent en in Antwerpen (stages vinden plaats op biobedrijven in heel Vlaanderen),
  • start jaarlijks begin september,
  • biedt een goede springplank om nadien zelf te ondernemen of mee te werken in de professionele biolandbouw.

 

Locatie

De Landpoort
Kasteellaan 435, 9000 Gent

Datum/tijdstip

Dinsdag 11 februari 2020 vanaf 18.30 uur

Prijs

gratis

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.