Info-avond: zelfoogstboerderij Groentegem

20.02.2020
In categorie

Kom naar de info-avond van zelfoogstboerderij 'Groentegem'. Boeren Bengt en Laura starten hun eigen bedrijf op de gronden van bioboerderij de Zwaluw in Lovendegem. 


Op de Zelfplukboerderij Groentegem in Lovendegem telen wij het hele jaar lokale en seizoensgebonden groenten en kruiden. Deelnemers gaan zelf het veld op en oogsten er hun eigen overheerlijke en super gezonde groenten.

* bio in omschakeling

Meer weten?
Kom naar de infoavond op 17 of 20 februari in het Tempelhof in de Tulpenstraat, Lovendegem. We starten telkens om 20 uur.
De boerin en de boer geven uitleg en verwelkomen jullie met een drankje en een hapje recht van het veld.

Locatie

Het Tempelhof
Tulpenstraat, Lovendegem

Datum/tijdstip

Maandag 17 en donderdag 20 februari om 20 uur. 

Prijs

gratis

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.