Infomoment CSA Loof & Bezen - 14/03

14.03.2020

CSA Loof & Bezen maakt zich klaar voor het volgende seizoen. Ontdek of het zelf oogsten van groenten, fruit en bloemen iets voor jou is.


Heb jij interesse in lokale biolandbouw? Met liefde geteeld, kraakverse groenten en fruit, rechtstreeks geplukt van het veld. Neem dan deel aan het infomoment van Loof & Bezen. De boeren zijn aanwezig, leggen je uit hoe CSA werkt en wat hun plannen zijn voor 2020. 

Neem gerust uw vragen mee!

Locatie

CSA Loof & Bezen
Fortbaan ten noorden van huisnummer 116, 2160 Wommelgem

Datum/tijdstip

Zaterdag 8 februari van 10.30 tot 11.30

Prijs

gratis

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.