Infomoment CSA zelfoogst en pakketten - 20 januari

20.01.2018
In categorie

Infosessie door Kraakvers: CSA en verdeler van biologische groenten-en fruitpakketten


De troeven van Kraakvers blijven versheid, lokaal en seizoensgebonden. 

Begin 2015 zijn zij gestart met een aanbod van groenten- en fruit- pakketten in de regio Lier. In 2016 startten zij met gemeenschapslandbouw (CSA) : mensen samen brengen die bewust kiezen voor een evenwichtige engagement aan de producent. 

"Earth care, People care, Fair share": kom vrijblijvend luisteren naar hun verhaal en hoe je hier deel van kan uitmaken. Graag hier aanmelden -  https://form.jotform.co/80028237913858

Locatie


Misstraat 199a, 2500 Lier

Datum/tijdstip

20 januari van 14 tot 15 uur.

Facebook evenement

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.