Infomoment Rijk Bos Bloemen

16.02.2020

Rijk Bos Bloemen maakt zich klaar voor haar tweede seizoen. Ben jij nog geen deelnemer? Je bent welkom om volgend seizoen deel te nemen. 


Volg het ritme van de seizoenen, geniet van rust en schoonheid en pluk wekelijks je eigen bos lokale seizoensbloemen. Geluk van op het veld tot in jouw vaas én hart verzekerd! Laat je het liever aan ons over? Ook dat kan. De boerin oogst en schikt dan voor jou stralende boeketten die je maandelijks afhaalt.

Benieuwd?
Welkom op deze infoavond. Bloemenboerin Marieke vertelt je graag over haar bloemenboerderij, haar dromen, het nieuwe landbouwmodel Gemeenschapslandbouw (of CSA) en op welke manier jij hier deel van kan uitmaken.

Graag inschrijven via marieke@rijkbosbloemen.be. Thee, koffie en koekjes zullen klaar staan. Graag tot dan!

Locatie

Rijk Bos Bloemen
Rijkbos 46 , 9620 Elene

Datum/tijdstip

Zondag 16 februari van 10.30 - 12 uur en van 14.30. - 16 uur. 

Prijs

gratis

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.