Initiatie biologisch tuinieren via een quiz

26.01.2018
In categorie

Velt-medewerkers toasten op het nieuwe jaar en wisselen tuinervaringen uit van het afgelopen jaar en wat doen ze daarmee in het nieuwe.


Om het eens anders aan te pakken hebben we met het bestuur van VGG en met het bestuur van Velt-Samentuin Café Courgette besloten om een quiz samen te stellen die meteen ook een introductie is voor het biologisch tuinieren. 

In principe zou je met de kennis die je vindt in het beginnersboekje al voor driekwart geslaagd zijn. Om het voor de oude rotten uitdagend te maken, zit er ook wat meer diepgang in. Niets om je over zorgen te maken, we willen een gezellige avond die meteen ook leerrijk is en/of ons geheugen aanscherpt.

Deelnemen is gratis maar we vernemen graag of je komt, zo kunnen we een versnapering regelen zonder veel overschotten. Graag inschrijven voor 20 januari 2018.

Locatie

Dominicanessenklooster
H. Geeststraat 22, 1540 Herne

Datum/tijdstip

26/01/2018 - 20:00 tot 22:00

Prijs

Gratis

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.