inspiratiecursus Agro-ecologie - voorjaar 2020

20.03.2020
In categorie

Volg de inspiratiecursus 'agro-ecologie' van Landwijzer: verdiep je in de biologische landbouw dankzij een combinatie van theorie en je bezoek aan biobedrijven. 


Tijdens 5 lesdagen staat de agro-ecologische systeembenadering van de biolandbouw centraal.  Ter plaatse op bedrijven en praktijkcentra en onder deskundige begeleiding van ervaren docenten van de landwijzer opleiding kom je in contact met de praktijk van de biologische landbouw.

De inspiratiecursus richt zich vooral op mensen die werkzaam zijn in de sector (onderzoek, beleidswerk, verkoop,...) of er een grote interesse in hebben en zich willen verdiepen in de biolandbouw.  Voor wie actief wil worden als bioboer(in) is de cursus minder geschikt, ook al omdat er geen praktijkstage aan is verbonden. 

meer informatie en inschrijvingen via de website van landwijzer 

Locatie

diverse locaties
,
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.