Kinderworkshop: 'Boer of boerin voor één dag' - april

09.04.2018

Boerderij Plukhof neemt kinderen tussen 6 en 12 jaar een dag mee in het leven op de boerderij. 


Ik neem kinderen tussen 6 en 12 jaar een dag mee in het leven op de boerderij Plukhof. We gaan samen met de kinderen een groententuin aanleggen, zaaien, onderhouden, oogsten en alles wat er verder bij komt kijken. 's middags koken we samen met groenten van ons veld. Ik organiseer verspreid over de seizoen verschillende dagen. Bijdrage voor de workshop is 25€/dag.

De workshop gaat telkens door op een maandag in een schoolvakantie of op een vrije dag. De data zijn 12/2; 9/4; Din 1/5; 21/5; 9/7; 20/8; 29/10.

Locatie

Plukhof
Heerweg 50, 2222 Wiekevorst

Datum/tijdstip

Workshop op verschillende data in 2018: 09/04, 01/05, 09/07, 20/08 en 29/10. 

Prijs

25 euro per workshop

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.