Kookworkshop: ​Feestelijk raw food

06 - 16.12.2017

Zin in een licht verteerbare en gezonde maaltijd tussen de kalkoen en kroketten door? Zet dan een raw food-gerecht op het menu!


Raw food is geen dieet of trend, het is een levensstijl. Bovendien valt het uitstekend te combineren met een feestelijke maaltijd! Alle producten zijn onbewerkt, ongeraffineerd en worden niet verwarmd boven 42 graden. Daarnaast gebruiken we geen dierlijke producten en geen gluten of suiker in onze recepten. We gaan enkel aan de slag met lekkere, pure en biologische ingrediënten. Met vers fruit, groenten, noten en kiemzaden creëren we de meest verrassende gerechten die helemaal partyproof zijn.

  • Type workshop: actief koken. Maaltijd inbegrepen.
  • Verschillende data en locaties, zie website.
  • De workshop duurt 4 u
  • Prijs: €40
  • Georganiseerd door Colruyt Academy

Locatie

Grimbergen, Halle, Hasselt en Ukkel (zie website)
,

Datum/tijdstip

4 sessies tussen 6 en 16 december 2017

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.