Biokookworkshop: Koken op kleur

11.01 - 17.03.2018

Kleur betekent antioxidanten. Wie aandacht heeft voor de kleuren in zijn maaltijd, eet automatisch gevarieerder.  


Het is dus niet alleen mooi voor het oog maar ook goed voor ons lichaam!

We kijken naar talloze combinaties van klassieke groenten, specerijen en verse kruiden. Proeven doe je ook met je ogen. Kies je eerder voor een stoofgerecht in eenzelfde tint, of wil je het contrast opzoeken door een mousse in drie kleurlagen? Laat je fantasie de vrije loop en bovenal: laat het smaken!

  • Type workshop: actief koken. Maaltijd inbegrepen.
  • Verschillende data en locaties, zie website.
  • De workshop duurt 3 u
  • Prijs: € 35
  • Georganiseerd door Colruyt Academy

Locatie

Grimbergen, Halle, Hasselt, Leuven en Ukkel (zie website)
,

Datum/tijdstip

Kies uit 5 workshops tussen 11 januari en 17 maart 2018

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.