KorteKetendag op de boerderij!

14.05.2022

Een dag om gezellig samen te zijn en te genieten: de korteketendag op coöperatieve boerderij Pomona. 


Leve de korte keten! De korte keten: van veld tot bord, hoe minder ingewikkelde tussenstappen, hoe beter!


Wat kan je verwachten?

  • De ladies Caroline en Katrin uit Boho maken héérlijke groentenpannekoeken met veldgroenten en veldkruiden. met eigen spelt!
  • De befaamde pre sale hamburgers van Saeftingerhof zullen ook nu door weer Kris lekker gebakken worden!
  • Workshop groenten inmaken - 15 uur:
    We gebruiken de groenten direct van het veld! Nicole van den Biggelaar is onze lesgeefster en de workshop duurt 1 uur. We maken samen 3 potten in, kosten zijn 20 euro materiaal inbegrepen. Mail om in te schrijven naar isabel.holthof@hotmail.com: vermeld naam +hoeveel personen (betalen doe je ter plekke
  • 💚Natuurlijk is onze gezellige hoevewinkel ook open: van 10u tot 16u


Locatie

Pomona Puur Natuur
,

Datum/tijdstip

ZATERDAG 14 MEI 2022 VAN 11:00 - 17:00 uur

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.