Lammetjesdag

22.04.2018
In categorie

Boerderij Goerenhof nodigt uit: bezoek onze lammetjes in de geitenstal en beleef het melken live mee.


Bezoek op zondag 22 april, tussen 14 en 18u, onze lammetjes op de geitenboerderij in Lummen.

Ontmoet onze boeren en stel al je vragen bij een heerlijk ijsje, warme chocomelk, jeneverke, biertje of wat anders lekkers. Het Karditsel-team zal er ook zijn, dus kom zeker eens langs voor een lekker stuk rauwmelkse geitenkaas.

Boer van Herkenrode en 't Goerenhof bieden akkerbouw- en vleesproducten aan en produceren geitenmelk waar kaasmakerij Karditsel geitenkaas van maakt. Boer van Herkenrode wil de biodiversiteit op en rond de Abdij van Herkenrode bevorderen. 

Locatie

Goerenhof
Goeslaerstraat 33, 3560 Lummen

Datum/tijdstip

zondag 22 april om 14:00


Prijs

gratis

Facebook evenement

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.