Landschapsdoedag

27.05.2018

De jaarlijkse landschapsdoedag van het regionaal landschap vindt dit jaar plaats op Biobeleefboerderij de Alverberg.


Op zondag 27 mei zet de Alverberg haar deuren open, je kan komen kijken hoe het er op de boerderij aan toe gaat. Er worden schapen, legkippen en varkens verzorgd en groenten gekweekt. De landschapsdoedag is letterlijk een doedag, met als thema landbouw en natuur. Er zijn workshops, geleide wandelingen, kinderactiviteiten en demonstraties. Op de streek-en infomarkt en op ons terras kan je kennismaken met korte-ketenproducten.

Kom kijken hoe de schapen geschoren worden, hoe er wol gesponnen wordt, of leer hoe je hapjes maakt met streekproducten. 

Deze activiteit wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Korte Keten. Die gaat door van 26 mei tot 3 juni. 

Locatie

De Alverberg
Opeindestraat 128 , 3720 Kortessem

Datum/tijdstip

Zondag 27 mei van 13.30 tot en met 18.00 uur. 

Prijs

gratis

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.