Leertraject biolandbouw in Gent 25 juni

25.06.2019
In categorie

Denk je erover na om bioboer of -boerin te worden? Het leertraject biologische en biodynamische landbouw van Landwijzer is uniek en bevat (bijna) alles wat je nodig hebt om het vak te leren: lessen, stages, begeleiding en een netwerk.


Tijdens deze infoavond stellen we het leertraject Bio-en BD-landbouw concreet voor, maak je kennis met de leertrajectbegeleider en is er ruimte voor jouw vragen.

Voor wie een professionele toekomst in de biologische landbouw ambieert, en de infobrochure van het leertraject reeds grondig doornam ( > https://www.landwijzer.be/ja-ik-vraag-de-infobrochure-leertraject-bio-en-bd-landbouw-aan).

Locatie

Landwijzer VZW
Kasteellaan 435, 9000 Gent

Datum/tijdstip

dinsdag 25 mei 2019, 19u - 22u. 

Prijs

gratis

Website

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.