Maandmenu met biologisch vlees

03 - 28.02.2018
In categorie

In deze workshop ga je aan de slag met seizoensgroenten en biologisch vlees.


We maken heerlijke combinaties van seizoenproducten en biologisch vlees.

In deze workshop gaan we aan de slag met de producten van het moment. Elke maand ontdek je zo een ander menu met heerlijke seizoengroenten. Je probeert recepten uit waarin biologisch vlees en delicatessen centraal staan. We koken, bakken en braden samen een volledig menu, van voorgerecht tot dessert. En je wordt beloond voor je noeste arbeid, want nadien eten we onze topgerechten gezellig samen op!

Type workshop: actief koken. Vegetarische maaltijd inbegrepen.

Locatie

Colruyt Academy in Leuven, Hasselt of Ukkel (zie website)
,

Datum/tijdstip

Kies uit 5 workshops tussen 3 en 28 februari 2018

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.