"Make Belgium wild again" Louis De Jaeger

30.01.2020
In categorie

Ben je benieuwd naar wat Velt bedoelt met ‘Make Belgium wild again’? 


Louis De Jaeger is gastspreker van de avond. Louis is gepassioneerd door permacultuur en duurzaam landschapsontwerp. Hij ontwerpt privétuinen, bedrijfsterreinen en campussen. Regelmatig schrijft hij artikels over duurzaam tuinieren. Campagnes zoals 'ByeBye Grass' en 'Laat Ze Liggen' zijn niet onopgemerkt voorbij gegaan.

Louis De Jaeger leert ons tips en tricks over hoe je meer uit je tuin kan halen voor jezelf en voor je omgeving.
Kom dus naar onze nieuwjaarsactiviteit op 30 januari 2020 en geniet samen met ons van een glaasje.


Deelnemen is gratis voor alle belangstellenden, leden of niet-leden.
Graag laten weten met hoeveel je komt: info.leieland@velt.be

Locatie

De Klaproos
Stationsstraat 20 , 9850 Landegem (Deinze)

Datum/tijdstip

Vrijdag 31 januari 2020 vanaf 19.30 uur

Prijs

gratis

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.