Masterclass fruitbomen snoeien

22.09.2018
In categorie

Goed snoeien is belangrijk om gezond en lekker fruit te oogsten. Een goed inzicht in hoe een fruitboom groeit en waarom je moet snoeien, is het uitgangspunt van deze masterclass. En oefening baart kunst. Daarom trekken we met de snoeischaar de boomgaard in en krijg je advies op maat.


Inschrijven voor deze masterclass doe je als...

  • ... je meerdere fruitbomen hebt
  • ... je gepassioneerd boomverzorger bent die zich wil toeleggen op fruitbomen


Sprekers

  • Wouter Demey, landschapsanimator bij het Regionaal Landschap Houtland vzw, lesgever voor de Nationale Boomgaardenstichting en oprichter van De hoogstam vzw
  • Jasmien Wildemeersch, medewerker Velt en auteur van het boek ‘Appel, peer en meer’

Programma

  • De vijf pijlers van ecologische fruitteelt
  • Snoeidemonstratie
  • Ecolunch
  • Zomersnoei-oefening in twee groepen

Locatie

Provinciaal domein Tillegembos
Tillegemstraat 85, 8200 Sint-Michiels

Datum/tijdstip

Vol vertrouwen fruitbomen snoeien op zaterdag 22 september 2018 in Brugge

Prijs

200 euro. Velt-leden: 150 euro

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.